czwartek, 12 grudnia 2013

LODY W ROŻKACH/Ice cream cones

Lody dla ochłody. Zimny deser w upalny dzień, to znakomity pomysł jaki możesz zaoferować swoim gościom weselnym. Lody można podać w różnej postaci, jednak warto poznać atuty lodów serwowanych w rożkach. 

Smaki, kolory dowolne. Możecie przygotować lody każdy w tym samym kolorze, nawiązującym np. do tematyki ślubu. Podane solo, czyli bez dodatków typu cukiereczki, malinki, owoce, sos, będą na tyle fajne, że sięgnie po nie większość osób, które ewentualnie nie przepadają za poszczególnymi dodatkami.

Jednak, gdy chcesz by było kolorowo i ozdobnie możesz zaszaleć, tworząc różnego rodzaje kompozycje z sosów, polew kolorowych, owoców i cukierków.

Podanie lodów musi jednak odbyć się bardzo szybko, tak by zbytnio się nie rozpuściły, w innym wypadku kapiący mus może okazać się kłopotliwy i zagrażający kreacji niejednego gościa. 

By zaradzić tego typu problemom, można wynająć stanowisko z lodówką na lody, a osoba obsługująca będzie systematycznie wydawała gałki w rytmie jaki goście sami narzucą. 
Lub po prostu zamówcie lody "ciepłe", które wytrzymają największy upał (wadą będzie to, że nie będą chłodzić).

Na sam koniec i tak chyba najbardziej będą zadowolone dzieci.:)



źródło:
www.truephotographyweddings.com
blovelyevents.com
www.brendasweddingblog.com
brides.prestonbailey.com
blog.hwtm.com
www.morinsfinecatering.com
www.diyweddingsmag.com
www.weddingclan.com
www.onewed.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz