sobota, 7 września 2013

ZIELONO I SŁODKO MI/green wedding dessert

Zielony deser dla każdego, podany zaraz po obiedzie, to niezły pomysł. Zielony, to smak: pistacjowy, miętowy, agrestowy, jabłuszkowy, winogronowy, kiwi, limonka. Wybór jest spory, może zaspokoić najbardziej wymagające podniebienie.

Podobnie jest z formą. Możliwości jest wiele. Mogą to być słodkie babeczki, kolorowe ciasta, lizaki, budyń, czy kisiel, krem albo ciasteczka z cukierkami.

BABECZKI pięknie podane, udekorowane słomką, kolorowymi cukierkami. Podane na talerzu, w pucharku, wystawiona na ladzie, czy też paterze.

 Ciastka przekładane zielonym kremem, lub bezy zabarwione na kolor turkusowy.
Ciastka mogą przybrać również ciekawą formę np. w kształcie koniczyny.
 Ciasto przekładane budyniowym limonkowym kremem.
 Lizaki, cukierki.
 Kisiele, budynie, kremowe desery, kto się im oprze...


źródło:
bestfriendsforfrosting.com
dessertbuzz.com
eating-made-easy.com
homegrown-revolution.co.uk
sweetlaurencakes.com
wedding.allwomenstalk.com
www.blovedweddings.com
www.chicsweets.net
www.dreamstime.com
www.floatingcrown.co.uk
www.joliejoliedesign.com
www.krisztinawilliams.com
www.newenglandfineliving.com
www.weddingchicks.com
zsazsabellagio.blogspot.com









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz