Wrzesień, październik, listopad, to miesiące, w którym nie mamy zbyt dużego wyboru w świeżych owocach. To co nam jedynie przychodzi do głowy, to jabłka, z których można zrobić szarlotkę.
Ale na ślub szarlotkę? A no właśnie...Okazuje się, iż to strzał w dziesiątkę. Szarlotka może przybrać różną formę deseru dla gości. Jako placek, babeczka, a nawet lizak.
Ciasto to, jest tradycyjnym wypiekiem naszych babć, dlaczego więc nie wykorzystać jego uniwersalnego smaku i ponadczasowej receptury do zaspokojenia podniebień naszych gości?
Do przygotowania szarlotki nie musisz nawet zatrudniać cukiernika, wystarczy, że poprosisz babcię, mamę, czy ciocię, a przygotuje Ci najlepszy wypiek pod słońcem. Nie będziesz żałować, a zaoszczędzisz. Zobacz sama...
źródło:
www.onestylishbride.com
ilmisscakes.com
www.mirileigh.com
www.brit.co
bios.weddingbee.com
www.etsy.com
missrenaissance.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz